Vingården vid vägens slut

Vägen till Vingården vid vägns slut
Rambla Huarea - ägaren

Beskrivning

Vi färdas bekvämt i buss från Almuñécar österut längs väg N-340. Vårt första stopp blir den lilla söta kuststaden Torrenueva Costa som är omtyckt för sina långa sandstränder och av vindsurfare för sina fina surf-förhållanden. Vi stannar till en stund, tar en promenad över Pasarela colgante de Jolúcar, en hängbro där delar av underlaget man går på är av glas. Från en avsats efter bron har man en hisnande utsikt över havet och den dramatiska kusten och många fina fototillfällen. Vi rundar av med en kall/varm dryck på ett lokalt café innan vi kör vidare.


Vi väljer att köra vidare längs N-340 för att ta in den magnifika kombinationen av hav och klippavsatser. Vi passerar genom små byar och fruktodlingar och efter ca 1 timme är vi framme vid ”Vingården vid vägens slut”. De sista 4-5 km av vägen är vad som i Sverige skulle klassas som ”usel bondväg” som periodvis inte är farbar.


Bodega Rambla Huarea eller 'Vingården vid vägens slut' som den också kallas, är belägen i den del av Cumbres del Guadalfeo som kallas Contraviesa. Bodegan är pittoresk och delar av byggnaden härstammar från 1850-talet. På bodegan har man odlat vindruvor med varsam kärlek och i liten skala i tre generationer. En av druvsorterna är den unika Vigiriega druvan (vit) som enbart odlas i Granada provinsen. Senior Miguel som äger bodegan och driver verksamheten guidar oss entusiastiskt genom hela processen från druva till färdigt vin. Vi får lära oss saker kring vinframställning som man hos andra bodegor kanske inte får reda på.


Med en produktion av bara runt 8,000 liter vin per år kallar sig bodegan med stolthet för ”den minsta i Spanien”, deras röda och vita viner framställs, buteljeras och säljs främst lokalt och till besökare. Vi avslutar med provsmakning av bodegans unika viner. Därefter bjuds vi på paella som vi tillsammans avnjuter på terrassen i direkt anslutning till dalen med vinfält omgiven av höga berg.


Gårdsförsäljning erbjuds, helst kontant, men kortbetalning är möjligt.


Heldagstur som tar runt 8 timmar. Den bokade bussen avgår från busstationen i Nerja (Estación de Autobuses Nerja), i Almuñécar från Hotel Helios och Aqua Tropic Water Park (Parque Acuático de agua salada en Almuñécar). Ange stopp vid bokning. Vid större sällskap som har annan preferens för upphämtning kan detta eventuellt ordnas efter överenskommelse med oss.

Vad ingår?

+ Besök och guidad tur på den prisbelönta vingården Bodega Rambla Huarea

+ Vinprovning som avslutas med Paella på bodegas terrass

+ Stopp i Torrenueva Costa och besök till hängbron Pasarela colgante de Jolúcar

+ Förfriskning i Torrenueva Costa

+ Upphämtning och avlämning i Almuñécar & Nerja

+ Transport i luftkonditionerad buss

+ Vingård - Engelsktalande guide

+ Svensk färdledning

Tider

Kl 12:30 - Buss hämtar i Nerja (Estación de Autobuses Nerja)

Kl 13:00 - Buss hämtar vid Hotel Helios (Almuñécar)

Ca kl 13:15 - Buss hämtar vid huvudentré Aqua Tropic Water Park (Parque Acuático de agua salada en Almuñécar)

Ca kl 13:45 - Vi anländer till Torrenueva Costa
Ca kl 15:30 - Vi anländer Bodega Rambla Huarea
Ca kl 20:00 - Vi är tillbaka i Almuñécar
Ca kl 20:30 - Vi är tillbaka i Nerja

Är du intresserad av att följa med på turen 'Vingården vid vägens slut'? 

Lämna i så fall gärna en intresseanmälan nedan (ej bindande). Vi bekräftar datum och pris senast 14 dagar innan avfärd. Därefter går det att göra en definitiv bokning på denna sida.

Prisintervall:

61€ - 69€

Det slutliga priset för turen baseras på antalet bekräftade deltagare. 

 
 
6 oktober
20 oktober
27 oktober
 
 
 

Bienvenido!