Haza del Lino & Polopos 

Beskrivning

En dag bland vackra naturvyer, hisnande landskap, karga berg och därtill vackra kontraster som träd och växter i full blom. Lägg till ett besök i en liten bergsby och på en liten personlig vingård och du har en fantastisk utflyktsdag!


I februari-mars är det vår i Andalusien och temperaturen är behagligt mild. Det är även den bästa tiden att njuta av knoppar som brister på träd, buskar och blommor.


Bergskedjan Sierra Nevada tronar upp sig i bakgrunden, ofta med snöklädda toppar, medan de södra delarna av bergskedjan, i området runt Alpujarras, är smyckad med grönska och blommor, till exempel mandelträd.


Efter bussfärd från Almuñécar anländer vi till den lilla pittoreska bergsbyn Polopos som ligger ungefär en timmes färd från Almuñécar. Vi gör ett kort stopp i byn och

träffar svenska Veronica som för några år sedan köpte ett 100 år gammalt hus i byn som hon nu bor i tillsammans med sin familj. Hon delar med sig av sin historia, hur det är att renovera och leva vardagsliv i en spansk urbefolkad pytteby.


Tillsammans med Veronica får vi något litet att dricka i den lokala bybaren och sedan kör vi vidare cirka 7 km till vårt slutmål som är besöket på bodegan Haza del Lino. Där får vi träffa ägaren som berättar (på engelska) och visar sina vinodlingar samt vinproduktionen i sin bodega. Vi får även möjlighet att se några av traktens korkekar. Avslutningsvis bjuds vi att smaka bodegans egna viner med tillhörande delikata tapas.


Vinodlingen sker på ekologiskt vis med druvor som växer på 1150-1400 meters höjd vilket gör Haza del Lino till en av de högst belägna vingårdarna i Europa. Vid skörd plockas druvorna för hand.


Det finns möjlighet att köpa viner och andra lokala produkter direkt från bodegan att ta med sig hem.


Heldagstur som tar runt 8 timmar. Den bokade bussen avgår från busstationen i Nerja (Estación de Autobuses Nerja), i Almuñécar från Hotel Helios och Aqua Tropic Water Park (Parque Acuático de agua salada en Almuñécar). Ange stopp vid bokning. Vid större sällskap som har annan preferens för upphämtning kan detta eventuellt ordnas efter överenskommelse med oss.

Vad ingår?

+ Besök på vingård i Haza del Lino, vinprovning & tapas lunch

+ Guidad tur och förfriskning i Polopos

+ Upphämtning och avlämning i Almuñécar & Nerja

+ Transport i luftkonditionerad buss

+ Vingård - Engelsktalande guide

+ Polopos - Svensktalande guide
+ Svensk färdledning

Tider

Kl 09:00 - Buss hämtar i Nerja (Estación de Autobuses Nerja)

Kl 09:30 - Buss hämtar vid Hotel Helios (Almuñécar)

Ca kl 09:45 - Buss hämtar vid huvudentré Aqua Tropic Water Park (Parque Acuático de agua salada en Almuñécar). 

Ca kl 11:00 - Vi anländer till Polopos

Ca kl 13:00 - Vi anländer till Haza del Lino

Ca kl 17:30 - Vi är tillbaka i Almuñécar

Ca kl 18:00 - Vi är tillbaka i Nerja

Prisintervall:

65€ - 85€

 
 
1 mars
 
 
Busstationen i Nerja (Estación de Autobuses Nerja)
Hotel Helios, Almuñécar
Aqua Tropic Water Park huvudentrén, Almuñécar
 
 

Det slutliga priset för turen baseras på antalet bekräftade deltagare. 

Är du intresserad av att följa med på turen 'Haza del Lino & Polopos'? 

Lämna i så fall gärna en intresseanmälan nedan (ej bindande). Vi bekräftar datum och pris senast 14 dagar.  refter går det att göra en definitiv bokning på denna sida.

Bienvenido!